Ga verder naar de inhoud

Herstellen met Repair Connects

Repair Connects brengt je heel eenvoudig in contact met een Repair Café in jouw buurt. Kies een herstelorganisatie, meld je toestel aan en laat een vrijwilliger uit je buurt er samen met jou naar kijken!

2021 09 29 22 10 08 Agenda Liene Blancke leuven be Outlook

Aan de slag met Repair Connects

Repair Connects verbindt Leuvenaars en herstellers en gaat op zoek naar een goede ‘match’. Samen zoeken jullie naar de geschikte oplossing om het apparaat te herstellen: een Repair Café in de buurt, een videocall, het doorsturen van een bruikbaar filmpje of een andere oplossing.

Gebruik maken van Repair Connects is simpel:

  1. Registreer een defect toestel.
  2. Kies om je toestel naar een Repair Café te brengen, of online geholpen te worden
  3. De herstellers van Maakbaar Leuven bekijken de apparaten en geven een eerste diagnose of online ondersteuning.
  4. Bezoek een Repair Café in de buurt en ga samen met een hersteller aan de slag.
We zochten een oplossing om tijdens Corona toch te blijven herstellen in de stad. Maakbaar Leuven zorgde voor een prachtig alternatief met Repair Connects
Liene Blancke, circulaire projectmanager stad Leuven

Wat is Repair Connects?

Slijtage of een plots defect hoeven niet te betekenen dat je toestel richting recyclagepark moet. In heel veel gevallen is herstel—eventueel met een wisselstuk—best mogelijk, én kan je nog jarenlang genieten van de geleverde koffie, was- of strijkbeurt.

Met het herstelplatform Repair Connects bieden de repairbewegingen Maakbaar Leuven, Repair Together, Repair & Share en andere initiatieven een oplossing om inwoners van verschillende steden en regio's te helpen bij het herstellen van defecte toestellen.

Wat we hier uitbouwen kan op termijn een verlengstuk van de repairbeweging worden. Een extra schakel dus om een community van burgers rond herstel vorm te geven.