Ga verder naar de inhoud

HerstelHub Leuven

Broodrooster kapot? Scheur in je broek?

Laat het herstellen in de nieuwe herstelhub.

Herstel Hub Leuven Logo Textiel Herstel Hub Leuven Logo Textiel

Herstel Hub Textiel

In de HerstelHub Textiel worden de herstellingen uitgevoerd door mensen met talent, maar met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoe maak je een afspraak?

Breng het binnen bij één van onze afleverpunten. Je krijgt een mail wanneer je het daar opnieuw kan oppikken. De prijzen variëren tussen 7 en 35 euro. Vaude in de Diestsestraat 168 is het eerste afleverpunt.

Herstel Hub Elektro

De Herstel Hub Elektro gaat éénmaal per week open tussen 17u-21u. Binnen een tijdslot van 1 uur trachtten we jouw toestel te repareren. Lukt dit niet dan geven we een advies of bespreken we wat we nog kunnen doen.

Er is altijd minstens 1 ervaren hersteller aanwezig die jouw toestel bekijkt. Daarnaast leiden we hier mensen met technische interesse en basiskennis hands-on op tot nieuwe herstellers. De ervaren herstellers coachen de nieuwe herstellers. Zo vangen we 2 vliegen in 1 klap! We herstellen jouw toestel en we zorgen voor meer herstel capaciteit.

Ben je handig? Herstel dan zelf je toestel onder het toeziend oog van een ervaren hersteller.

Let op! Niet alle toestellen zijn toegelaten.

Enkel de volgende toestellen zijn toegelaten. De algemene regel is dat een toestel altijd draagbaar moet zijn door 1 persoon, anders is het sowieso te groot.

  • Huishoudelijk: Stofzuigers, strijkijzers, eenvoudige koffieapparaten (geen volautomatische bonenmalers en zetters), verlichting, water en andere kokers, broodroosters, keukenmachines, klokken en wekkers.
  • Beeld en geluid: Radio’s, cd-spelers en platenspelers
  • Gereedschappen: Boormachines en snoeimachines

Andere toestellen komen op dit moment niet in aanmerking voor de Herstel Hub. Deze lijst in onderhevig aan veranderingen en voortschrijdende inzichten. Meer info hier...

Hoe werkt het?

1. Lees de huisregels HIER

2. Ben je akkoord met de huisregels kies dan een tijdsslot HIER

3. Kom met je toestel naar de maakleerplek in de Vaartkom: Stapelhuisstraat 13, 3000 Leuven

4.. Voor deze dienst vragen we een vrije bijdrage.

Tijdens de opstart begin 2024 betaalt je enkel eventuele wisselstukken en een vrije bijdrage voor de herstelling. Later willen we voor deze dienst bv lidgeld vragen om de kosten te dekken.